Kurssiajankohta- ja paikka »

SISÄLTÖ

Kurssilla käydään laaja-alaisesti läpi olennaisimpia motoristin selviytymiskeinoja liikenteessä ja yksin. Kurssilla harjoitellaan moottoripyörän hallintaa hitaassa ja maantienopeuksissa. Opetettavia asioita ovat mm. katseenkäyttö, ajoasennon perusasiat, jarrutustekniikka, ohjaustekniikka, kaarreajo, ajolinjat ja ajoneuvon paikka ajoradalla. Harjoituksiin sisältyvät mm. hidasajo, pujottelu, jarrutukset, epäsäännölliset porttiradat (hitaat ja nopeat), iso-8, maantielenkki, teoriaistunnot ja keskustelut.

Hinta sisältää koulutuksen lisäksi viikonlopun ruokailut ja yöpymisen.
Ei-jäsenen hinta sisältää edellämainitun lisäksi kerhon jäsenyyden loppuvuodeksi.

YLEISTÄ

Motoristien jatkokoulutus kuuluu olennaisesti MP69:n toimintaan, ja Motoristi Survival onkin yksi parhaista tavoista kerrata moottoripyörän käsittelyä, sekä oppia uutta. Aloittelijoidenkaan ei tarvitse pelätä koulutukseen ilmoittautumista, sillä kurssilaiset jaetaan 10 henkilön ryhmiin, joiden ryhmittelyperusteina käytetään pyörätyyppiä, ajo-km määrää sekä ”alallaoloaikaa” eli harrastusvuosia.

Kerho tekee aktiivista yhteistyötä useiden yhteistyökumppanien kanssa tarkoituksenaan ylläpitää ja kehittää koulutustarjontaa. Perinteisestä Ennakoivan ajon kurssista olemme jalostaneet oman tunnustetun Motoristi Survival -kurssimme.

Jokaista 10 hlön ryhmää kohden on vähintään kaksi kouluttajaa. Koulutusta antavat MP69:n kokeneet kouluttajat. MP69 järjrstää vuosittain 3-5 kurssia, ja kouluttaa n. 150 motoristia.

Kaikki kouluttajamme ovat käyneet Motoristi Survival -kouluttajakurssin, ja kehittävät itseään jatkuvasti. Moni kouluttajistamme on käynyt joko Liikenneturvan MPEAK-kouluttajakurssin tai on Suomen Moottoripyöräkouluttajat ry:n auktorisoima moottoripyöräkouluttaja, tai molemmat.

Paikalliset kerhot ja yhdistykset voivat tilata kouluttajat pitämään kurssin haluamalleen paikkakunnalle. Ainoana vaatimuksena on tilava alue ajoharjoituksia varten (hiekalla tai asfaltilla), sekä teoriaosuuden pitämistä varten sopiva suojainen paikka.