Motoristi Survival Advanced

Kurssilla käydään laaja-alaisesti läpi olennaisimpia motoristin selviytymiskeinoja liikenteessä ja yksin. Kurssilla harjoitellaan moottoripyörän hallintaa hitaassa ja maantienopeuksissa. Opetettavia asioita ovat mm. katseenkäyttö, ajoasennon perusasiat, jarrutustekniikka, ohjaustekniikka, kaarreajo, ajolinjat ja ajoneuvon paikka ajoradalla. Harjoituksiin sisältyvät mm. hidasajo, pujottelu, jarrutukset, epäsäännölliset porttiradat (hitaat ja nopeat), iso-8, maantielenkki, teoriaistunnot ja keskustelut.

Motoristi Survival Advanced on suunniteltu niille motoristeille, jotka kaipaavat hieman vaihtelevampaa ja soveltavampaa moottoripyöräkoulutusta. ”Advanced Survilla” on usein pieniä kokeellisiakin opintosisältöjä, joilla halutaan laajentaa motoristien havainnointia ja liikenteen osana toimimista. Advanced Surviin kuuluu usein rataosuus toisena päivänä.

Hinta sisältää koulutuksen lisäksi viikonlopun ruokailut ja yöpymisen.
Ei-jäsenen hinta sisältää edellämainitun lisäksi kerhon jäsenyyden loppuvuodeksi.

Motoristien jatkokoulutus kuuluu olennaisesti MP69:n toimintaan. Kerho tekee aktiivista yhteistyötä useiden yhteistyökumppanien kanssa tarkoituksenaan ylläpitää ja kehittää koulutustarjontaa. Perinteisestä Ennakoivan ajon kurssista olemme jalostaneet oman tunnustetun Motoristi Survival kurssimme.

Motoristi Survival on yksi parhaista tavoista kerrata moottoripyörän käsittelyä, sekä oppia uutta. Aloittelijoidenkaan ei tarvitse pelätä koulutukseen ilmoittautumista, sillä kurssilaiset jaetaan 10 henkilön ryhmiin, joiden ryhmittelyperusteina käytetään pyörätyyppiä, ajo-km määrää sekä ”alallaoloaikaa” eli harrastusvuosia.

Jokaista 10 hlön ryhmää kohden on vähintään kaksi kouluttajaa. Koulutusta antavat MP69:n kokeneet kouluttajat. Vuosittain järjestetään 2-4 kurssia MP69:n toimesta.

Paikalliset kerhot ja yhdistykset voivat tilata kouluttajat pitämään kurssin haluamalleen paikkakunnalle. Ainoana vaatimuksena on tilava alue ajoharjoituksia varten (hiekalla tai asfaltilla), sekä teoriaosuuden pitämistä varten sopiva suojainen paikka.

Kurssiajankohta ja -paikka »